Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Haarden-kachels.be Online info & inspiratie over de verschillende
soorten haarden en kachels.
header image
Haarden-kachels.be

Elektrische kachel

Droom jij ook al lang van zo’n gezellige vlammenzee in je woonkamer, maar heb je niet de nodige plaats of de juiste voorzieningen? Dan is een elektrische kachel de ideale oplossing. Een elektrische kachel betekent sfeer in huis zonder rook- en geurhinder, vuil en onderhoud. En je haalt er een veel hoger rendement mee als bijvoorbeeld een open haard met hout.

Ga snel naar: verbruikvoordelenprijs

 

Soorten elektrische kachels

Elektrische kachels vind je in allerlei vormen, soorten en maten. Het beperkte vermogen (vaak 2.000 Watt) maakt wel dat ze meestal als bijverwarming gebruikt worden. Als hoofdverwarming zijn ze minder geschikt. Maar uiteindelijk kies je een elektrische kachel voor z’n sfeer. Een overzicht.

 

Vrijstaand

Met een vrijstaande elektrische haard profiteer van een enorme flexibiliteit en mobiliteit. Je plaatst hem waar je maar wil. Een stopcontact is voldoende voor een gezellige vlam in eender welke ruimte. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen: van hypermodern tot eerder klassiek romantisch. Veelzijdigheid is het codewoord voor een vrijstaande elektrische kachel.

 

Aan de muur

Een elektrische kachel met muurbevestiging ziet er een beetje uit als een tv-scherm. Je kan deze hangen waar je wil. Hoog, laag of in het midden? Maakt niet uit. Waar jij maar wil.

Eenmaal de elektrische kachel er hangt, kan je deze moeilijk nog verplaatsten uiteraard. Een elektrische kachel aan de muur, gaat uiteraard heel mooi op in je interieur en vormt een echte meerwaarde voor je huis.

 

Inbouw

Een ingebouwde elektrische kachel gaat helemaal op in je interieur.  Ze worden één met je ruimte en vergroten het ruimtelijk gevoel. Ze geven je echt het gevoel van een traditionele open haard met hout. Houd bij de installatie ervan er wel rekening mee dat alle onderdelen achteraf bereikbaar blijven voor eventueel onderhoud of herstelling. Maar uiteindelijk is er niets leuker toch dan naar de televisie te kijken met een gezellige kachel in de buurt?

 

Geïnteresseerd in een elektrische kachel? Vraag hier een offerte op maat aan.

 

Verbruik van een elektrische kachel

Is je oog gevallen op een elektrische haard als bijverwarming in de living op slaapkamer? Dan wil je ook wel weten wat dat gaat kosten. Dat wordt in eerste instantie bepaald door de functies van de elektrische kachel. In sfeerstand is het verbruik, maar ook de warmte, beperkt. De haard verbruikt dan tussen 10 en 60 Watt per uur, wat neerkomt op € 0,02 tot € 0,03.

Is de verwarmingsfunctie ingeschakeld, dan loopt het verbruik uiteraard op. Voor 1.000 Watt betaal je ongeveer € 0,22. Dus je staat je kachel op de hoogste stand van 2.000 Watt, dan kost je dat ongeveer € 0,40 per uur. Je maandelijkse factuur heb je dus eigenlijk zelf in de hand.

Er bestaan toestellen met enkel een sfeerstand of met sfeer- en verwarmingsstand. Welke jij wenst, hangt af van het doel van je elektrische kachel.

 

elektrische kachel voorbeeld

 

Voordelen van een elektrische kachel

Een elektrische kachel biedt best wel wat voordelen.

+ Geen rookafvoer nodig

+ Geen ventilatie nodig

+ Compact

+ Gemakkelijk te installeren

+ Echte sfeermaker

+ Amper tot geen onderhoud

 

De nadelen van een elektrische kachel zijn tot een minimum beperkt.

Niet geschikt als hoofdverwarming, eerder als bijverwarming

Relatief veel verbruik

Beperkt warmtevermogen

 

Elektrische kachel prijs

De prijzen voor elektrische kachels met sfeervlammen liggen zeer wijd uiteen. Dat hangt van de grootte en het vermogen. Een klein model met een beperkt warmtevermogen heb je al snel voor 100 tot 300 euro. Grotere modellen van gerenommeerde merken gaan van 750 tot 2.500 euro.

 

Offertes voor haarden/kachels ontvangen?

Kies voor een professionele plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele plaatsers