Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Haarden-kachels.be Online info & inspiratie over de verschillende
soorten haarden en kachels.
header image
Haarden-kachels.be

Prijzen van kachels

Kachels komen in diverse stijlen gaande van modern tot klassiek. Je kan ze naadloos integreren in elke ruimte en in een mum van tijd sfeer creëren. Informatie en prijzen kan je aanvragen via ons online aanvraagformulier. Klik hier voor meer informatie.

 

De goedkoopste kachel laat zich al verkopen tegen een vierhonderd euro. Maar je kunt een kachel zo duur maken als je wilt. Afhankelijk van waar u naar opzoek bent kan de prijs oplopen tot vijftienduizend euro. Voor een houtkachel zul je maximaal 4000 euro betalen. Een elektrische kachel zal rond de 500 euro kosten. Het materiaal waarvan de kachel is gemaakt is toch wel de meest belangrijke prijs bepaler. Wilt u een tegelkachel, dat is dus geen houtkachel, dan zult u toch wat dieper in uw beurs moeten kijken. Bedenk wel dat een tegelkachel een veel hoger rendement heeft, dat zich na enkele jaren terug zal verdienen. Dat is ook het geval bij speksteenkachels. Voor een speksteenkachel bent u ook al gauw een vierduizend euro kwijt. Deze prijs kan alleen maar hoger worden. Speksteen is een bijzonder mineraal en ook redelijk duur. Daar een kachel van speksteen erg veel van dit mineraal behoeft kan de prijs hoog oplopen. Daarnaast kunt u kijken voor een gebruikte kachel, deze worden meestal tegen de helft van de nieuwwaarde of goedkoper aangeboden. Informeer wel goed naar de reden van verkoop. Dan hangt het ook nog af van de soort kachel wat uw stookkosten zijn. Verwarmt u op hout, dan zullen de kosten gemiddeld rond de 3,3 cent per kiljoule liggen. Ter vergelijking, bij een haard betaal je tussen de 12 en de 20 cent per kilojoule. Een tegelkachel heeft een zeer klein verbruik, namelijk 2,4 cent per kilojoule. Let wel, deze zijn veel duurder in de aanschaf, waardoor het veel langer duurt voordat u hem terug heeft verdiend. Stookt u op gas, dan zult u gemiddeld 2,1 cent per kilojoule kwijt zijn. Kolen zijn wat duurder, maar de kosten hangen af per soort kolen. De meest gebruikte soort is antraciet kost gemiddel zo’n 4 cent per kilojoule.

 

Offertes voor haarden/kachels ontvangen?

Kies voor een professionele plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele plaatsers