Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Haarden-kachels.be Online info & inspiratie over de verschillende
soorten haarden en kachels.
header image
Haarden-kachels.be

Moderne open haarden

Met een moderne open haard geef je elke hedendaagse woning een warme en sfeervolle toets. Ze kunnen zowel ingebouwd als zwevend geplaatst worden. Informatie en prijzen kan je aanvragen via ons online aanvraagformulier. Klik hier voor meer informatie.

 

Moderne open haarden kenmerken zich door hun strakke, vierkante vormen. Vaak zijn ze ook gedeeltelijk elektrisch waardoor je ze met een afstandsbediening kunt bedienen. Ze verspreiden het vuur meestal gelijkmatig waardoor een gevoel van symmetrie ontstaat. Deze haarden zijn verkrijgbaar meerdere soorten verbranding. Meestal wordt er in moderne haarden gas gebruikt. Vaak zie je een paar nephouten blokken waarlangs de vlammen opstijgen.

Ze zijn meestal van roestvrij staal en passen prima in een witte muur. Maar u kunt kiezen voor bijna elk gewenst materiaal. Ze zijn er in variërende breedte en hoogte. Ze kunnen bijvoorbeeld zo hoog zijn dat ze bij het dak stoppen. Het is ook een kenmerk van moderne haarden dat ze vaak erg lang zijn. Ze bestaan ook in de vorm van een hanglamp. Er komt dan een lange schoorsteen uit het dak waard een klein soort oven aan hangt. Die schoorsteen fungeert dus meteen als ventilatie wat een zorg minder betekent voor u.

Meestal raken deze haarden de grond niet eens. Verplaatsbare haarden zijn natuurlijk ook mogelijk. Dit betekent meestal wel maar een kleine haard ongeveer ter grote van een water dispenser. Deze hebben meestal een glazen deurtje waardoor het meer een ‘dichte’ haard wordt. Maar er zijn ook verschillende soorten haarden die in de muur kunnen worden ingebouwd. Heeft u bijvoorbeeld twee ruimtes met daartussen een brede muur, en wilt u deze dichte barrière doorbreken dan kunt u kiezen voor een haard met aan twee kanten glas. Hierdoor kunt u van beide kanten van het vuur genieten en de andere kamer zien. Vindt u een aquarium maar niks voor tussen de muur dan kunt u dus voor een romantischere oplossing kiezen door voor een haard te gaan. Daarnaast kunt u kiezen voor een haard in de vorm van een zuil. Er gaat dus een nieuwe wereld van ophaarden voor u open.

 

Offertes voor haarden/kachels ontvangen?

Kies voor een professionele plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele plaatsers