Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Haarden-kachels.be Online info & inspiratie over de verschillende
soorten haarden en kachels.
header image
Haarden-kachels.be

Elektrische open haard: mogelijkheden en prijzen

De elektrische open haard is de gebruiksvriendelijke vervanger voor de houten open haard. De elektrische versie bootst het op een realistische wijze vuur na. Lees hier meer over de werking, de soorten, prijzen en de voor- en nadelen van elektrische open haarden.

 

inbouwhaard elektriciteit Waarom een elektrische open haard

Elektrische open haarden bootsen vuur na tot in de kleinste details. Het voordeel is dat ze geen schoorsteen of rookkanaal nodig hebben, zoals klassieke haarden.

Bovendien zijn ze enorm snel te plaatsen. Een stekker in het stopcontact is voldoende. Je kan ze net zoals echte haarden plaatsen in een schouw of schoorsteenmantel. Hiermee wek je de illusie van een echte open haard.

Naast een elektrische open haard zijn er ook nog andere manieren om elektrisch te verwarmen. Denk maar aan accumulatoren, elektrische vloerverwarming, infraroodverwarming of elektrische convectoren en radiatoren. Uitgebreide info daarover vind je op centraleverwarmingcv.be.

 

Prijzen elektrische haarden

Bij elektrische haarden kunnen de onderlinge prijsverschillen onder de verschillende modellen groot zijn. Elektrische haarden vind je al vanaf 200 euro per stuk. Voor die prijs heb je een eenvoudige elektrische inbouwhaard. Verkies je liever iets luxueuzer zoals een losstaande design haard? Dan kan de prijs makkelijk oplopen tot 1500 euro en meer. De prijs wordt voornamelijk bepaald door de kwaliteit van de vlam. Hoe realistischer de vlam, hoe complexer de techniek die erachter schuilt.

Als je overweegt om een elektrische haard te kopen, is het altijd verstandig om prijzen en uitvoeringen te vergelijken. Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag vrijblijvend info en offertes aan op maat van uw project. Klik hier voor meer informatie.

 

elektrische open haard

 

Soorten elektrische haarden

Er zijn verschillende elektrische haarden te verkrijgen. Hieronder lees je meer over de werking van de verschillende soorten elektrische haarden.

 

1. Haarden op basis van LED-verlichting

Haarden op basis van LED-verlichten zijn vaak de goedkoopste. In de haard bevindt zich een houtset dat op basis van LED’s verlicht wordt. Zo creër je de illusie van een gloeiend haardvuur. Enige nadelen zijn het ontbreken van rookontwikkeling. Bovendien heeft het vuurbeeld weinig diepte en is het vuur ook niet zo levendig.

 

2. Haarden op basis van waterdamp en licht

Haarden met waterdamp zijn al een stuk realistischer dan de haarden met LED-verlichting. De haard maakt waterdamp aan, die doorheen de houtset wordt vrijgegeven. Daarop wordt licht geprojecteerd vanuit de onderkant. Bovendien verschijnt er doorheen de houtset ook LED-verlichting. Deze factoren zorgen voor een realistische representatie van een vlammenspel.

 

3. Haarden op basis van de Pepper’s Ghost-techniek

De Pepper’s Ghost-techniek is de nieuwste techniek voor elektrische open haarden. Door middel van LCD LED-projectie, verschijnt er een zeer realistisch haardvuur met knisperende geluiden en wegspringende vonken. Deze techniek is ook de duurste onder de elektrische open haarden.

 

elektrische open haard led licht

 

Offertes voor haarden/kachels ontvangen?

Kies voor een professionele plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele plaatsers