Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Haarden-kachels.be Online info & inspiratie over de verschillende
soorten haarden en kachels.
header image
Haarden-kachels.be

Gashaard: prijzen en inspiratie

De gashaard is een modern alternatief voor de vervuilende kachel. Je kan ze de look geven van een traditioneel haardvuur maar ook stenen worden vaak gekozen voor een moderne toets. Informatie en prijzen kan je aanvragen via ons online aanvraagformulier. Klik hier voor meer informatie.

De gas open haard heeft dezelfde voordelen als een normale open haard, maar biedt meer comfort. De gas open haard biedt u dezelfde warmte en straling als de normale haard. Ook deze vorm van haarden kan worden bestuurd met een afstandsbediening. U hoeft dus niet meer uw stoel uit te komen om van een lekker vuurtje te genieten. Ook gas haarden komen in allerlei maten en vormen. U kunt kiezen voor open of dicht, het maakt eigenlijk niet uit. Er is altijd een haard die aansluit op úw wensen. Open of dicht, beide hebben hun voor- en nadelen. Bij de gesloten haard hoeft u bijvoorbeeld geen rekening te houden met ventilatie van de ruimte waarin de haard staat. Dat komt omdat deze soort haard afhankelijk van de ruimte met behulp van een concentrisch systeem.

 

gashaarden

Moge het wel duidelijk zijn dat een open gas haard een natuurlijkere indruk maakt. Het nadeel van deze haard is dat het rendement aanzienlijk lager ligt dan bij een dichte haard. Wilt u liever een open haard en toch een hoog rendement, dan kunt u kiezen voor een gascassette. Hierbij zult u gemiddeld wel iets duurder uit zijn. Gas haarden kunnen geheel in de muur worden gebouwd of er tegen aangezet worden. Afhankelijk van het model dat u kiest kunt u een keuze maken tussen deze twee mogelijkheden. Houdt er rekening mee dat het inbouwen extra kosten oplevert, al doen veel bedrijven dat tegenwoordig gratis.

voordelen gashaarden

Natuurlijk zijn deze haarden in verschillende stijlen te koop, klassiek of modern, er is voor elk wat wils. Niet alleen zijn deze haarden makkelijk te besturen, ze bieden vaak in de toekomst een kostenvoordeel, een schoorsteenveger zult u niet nodig hebben. Meestal worden ze verkocht als bouwpakketten. Als u dus kiest voor een open haard die u niet in de muur laat inbouwen kunt u hem zelf in elkaar zetten volgens enkele simpele stappen in de beschrijving.

 

Offertes voor haarden/kachels ontvangen?

Kies voor een professionele plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele plaatsers