Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Haarden-kachels.be Online info & inspiratie over de verschillende
soorten haarden en kachels.
header image
Haarden-kachels.be

Pelletkachel: prijs - info & aankooptips

Pelletkachels hebben een hoog rendement en ze zijn erg betaalbaar. Een pelletkachel kost gemiddeld tussen de 1500 tot 5000 euro. Lees  in dit artikel meer over de pelletkachel prijzen van verschillende soorten  en ontdek hoe je ze op een praktische manier kan vergelijken.

 

Prijs van een inbouw pelletkachel

Inbouw pelletkachels hebben een veel hoger rendement dan een open haard en ook de temperatuur is beter te regelen. Ze zijn ideaal wanneer je wél de sfeer wil van een open haard maar niet de nadelen ervan. Je hoeft verder ook niet te slepen met hout en met een pelletkachel zul je ook geen last hebben rookontwikkeling. Qua prijs moet je denken aan 2500 tot 3500 euro voor een inbouw pelletkachel van 13 tot 15 kW.

voorbeeld van pelletkachel prijzen

 

Prijzen van een  vrijstaande pelletkachels

Vrijstaande pelletkachels zijn erg populair. Ze zijn relatief goedkoop en kunnen bekleed worden met warmteaccumulerende materialen waardoor ze er niet alleen mooi uitzien maar ook op effectieve manier warmte kunnen uitstralen. Ze hebben een rendement van 85-95% en zijn daarmee één van de meest zuinige houtkachels die je kunt kopen. De prijs voor een vrijstaande pelletkachel schommelt doorgaans tussen 1500 en 3000 euro maar kan oplopen tot 5000 euro. De wat duurdere kachels hebben vaak een groter vermogen en zijn volledig thermostatisch geautomatiseerd. Ze leveren doorgaans het beste rendement op (90-95%) .

 

Pelletkachel prijzen vergelijken

Je doet er verstandig aan om de prijzen van verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken. Om een goed inzicht te krijgen in de installatiekosten kun je het beste wat offertes aanvragen. Aangezien er flink wat concurrentie is tussen installateurs kun je hiermee soms honderden euro’s besparen. Het aanvragen van zo’n offerte is volledig gratis, en verplicht je ook niet tot aankoop. Het bespaart je ook een zoektocht naar gekwalificeerde installateurs bij jou in de buurt.

Pelletkachel prijzen vergelijken

 

Factoren die de prijs bepalen

De prijs van een pelletkachel wordt voornamelijk bepaald door: het vermogen (aantal kilowatts), het materiaal waarvan de kachel is gemaakt, het soort elektronica, de eventuele extra’s en de algehele afwerking. Een vrijstaande pelletkachel van 6 kW kun je al kopen vanaf 1500 euro. Het gaat dan om een budgetmodel dat beschikt over een basic afwerking. Wil je een wat betere kwaliteit staal of een luxere afwerking dan kan de kostprijs van een pelletkachel oplopen tot ongeveer 5000 euro.

 

Installatiekosten

De genoemde prijzen van pelletkachels in dit artikel zijn exclusief installatiekosten. Voor een pelletkachel heb je een afvoer nodig. Indien een bestaand afvoerkanaal (bijvoorbeeld een schouw) gebruikt kan worden dan zullen de installatiekosten vrij gering zijn. Indien er echter een afvoerbuis aangelegd moet worden door het dak of door de gevel dan zal de totale kostprijs vanzelfsprekend hoger uitvallen. De installateur zal dit ter plekke moeten beoordelen omdat iedere woning weer anders is en standaard oplossingen niet altijd mogelijk zijn.

voorbeeld van een inbouw pelletkachel prijzen

 

Offertes voor haarden/kachels ontvangen?

Kies voor een professionele plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele plaatsers