Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Haarden-kachels.be Online info & inspiratie over de verschillende
soorten haarden en kachels.
header image
Haarden-kachels.be

Speksteenkachel prijs

Speksteenkachels zijn in veel verschillende uitvoeringen te koop. De prijs van een speksteenkachel is afhankelijk van het type, de grootte en het soort afwerking. In onderstaand overzicht vind je een opsomming van gemiddelde speksteenkachel prijzen en kan je meer lezen over de terugverdientijd ervan.

 

Half massieve speksteenkachel prijs

half massieve speksteenkachel Half massieve speksteenkachels bestaan gedeeltelijk uit gietijzer en gedeeltelijk uit speksteen. In principe zijn het standaard houtkachels die bekleed zijn met natuursteen. Ze hoeven niet ter plekke opgebouwd te worden en bevatten aanzienlijk minder speksteen dan de massieve kachels, waardoor ze relatief goedkoop geproduceerd kunnen worden. Een kachel bekleed met speksteen kan je al vanaf 2.000 euro kopen.

 

 

Massieve speksteenkachel prijs

Massieve speksteenkachels kunnen al snel 1500 kilogram wegen en worden daarom op locatie opgebouwd. Afhankelijk van de grootte en complexiteit van het project is men meerdere dagen met de opbouw bezig. Soms moet men wat verstevigingen aanbrengen zodat de vloer en de onderbouw het gewicht van de kachel aankunnen. Het spreekt dan ook voor zich dat een speksteenkachel die volledig is opgebouwd uit speksteen een stuk duurder is dan een kachel die slechts gedeeltelijk bekleed is met steen. De prijs van een speksteenkachel bedraagt, afhankelijk van het vermogen, gemiddeld 5.000 tot 10.000 euro.

 

Warmtecategorieën

De prijs van een speksteenkachel is voor een groot deel afhankelijk van de hoeveelheid warmte die ermee geproduceerd kan worden (aantal kilowatt per uur). Je kan ruwweg drie warmtecategorieën onderscheiden. De prijzen voor massieve speksteenkachels zijn als volgt:

Prijs speksteenkachel warmtecategorie 1 (20 – 40 kilowatt) : € 5.000 – € 7.000
Prijs speksteenkachel warmtecategorie 2 (40 – 60 kilowatt): € 6.500 – € 10.000
Prijs speksteenkachel warmtecategorie 3 (60 – 100 kilowatt): € 8.000 – € 15.000 (of hoger)

Wil je een speksteenkachel laten plaatsen door een vakman? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionals. Klik hier voor meer informatie.

 

Een investering die je vanzelf terugverdient

Een speksteenkachel is niet goedkoop maar je moet er rekening mee houden dat zo’n kachel erg lang meegaat en dat je relatief gezien maar weinig brandstof nodig hebt. Je zal dus flink wat energie kunnen besparen, waardoor zo’n kachel een investering is die je op termijn vanzelf terugverdient. Het stookrendement van een (echte) speksteenkachel bedraagt 80-90%, waardoor je per dag slechts 10-15kg hout nodig hebt. Gemiddeld bespaar je hiermee 50 tot 70% op de hoeveelheid hout in vergelijking met een open haard of conventionele houtkachel. Een speksteenkachel uit warmtecategorie 2 kan je op deze manier in ongeveer 10 jaar tijd terugverdienen.

speksteenkachel prijs

 

Offertes voor haarden/kachels ontvangen?

Kies voor een professionele plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele plaatsers